Bodemonderzoek
Wij houden bodemonderzoek overzichtelijk. Na een gedegen historisch onderzoek wordt een duidelijke onderzoeksopzet uitgewerkt. Aan de hand hiervan vinden in het veld boringen en/of metingen plaats. De resultaten van de monstertesten en metingen worden, na analyse, verwerkt in een onderzoeksrapport.Een gemiddeld traject van bodemonderzoek duurt vanaf opdrachtbevestiging tot aan het ter beschikking stellen van het rapport maximaal vijf weken. Indien de onderzoeksresultaten eerder bekend dienen te zijn, kunnen door ons spoedprojecten worden uitgevoerd. Hierbij is het mogelijk het traject te verkorten tot 2 weken.
Is alles in orde dan kan het bodemonderzoeks-rapport uw eindstation zijn bij Verhoeven Milieutechniek B.V. Het rapport kan vervolgens worden gebruikt voor onroerend goed transacties, bestemmingsplan wijzigingen of voor het verkrijgen van diverse vergunningen (o.a. bouwvergunning, Wet milieubeheer).
Diverse vormen van bodemonderzoek:
- Historisch onderzoek conform NEN 5725 onder andere bij Gemeenten;
- Verkennend bodemonderzoek voor bedrijven, particulieren en overheden in het kader van onroerend goed transacties, bestemmingsplannen en/of bouwvergunningen (o.a. NEN 5740);
- Verkennend bodemonderzoek asbest conform NEN5707 en NEN5896;
- Verkennend bodemonderzoek Tankstations;
- Verkennend bodemonderzoek in combinatie met archeologisch onderzoek;
- Bodemonderzoek n.a.v. calamiteiten of drugsdumpingen;
- BOOT-bodemonderzoek (Besluit Opslaan Ondergrondse Tanks);
- Nulsituatie en eindsituatie bodemonderzoek voor bedrijven in kader van de Wet milieubeheer;
- Verkennend waterbodemonderzoek conform de norm NEN 5720;
- Nader bodemonderzoek naar omvang/ernst/spoedeisendheid van aangetroffen bodemverontreiniging.